Ove srijede 15.05.2019.g. od 16:20 h, u emisiji “Bez pardona” Fahrudin Solak

Objavio 15/05/2019

Zbog obilnih padavina u pojedinim područjima Bosne i Hercegovine znatno je pogoršano stanje. Evakuacija je naređena u pojedinim dijelovima Doboja, gdje su poplavljeni deseci porodičnih kuća. Vanredno stanje proglašeno je u općini Teslić zbog izlijevanja svih vodenih tokova što je dovelo do prekida saobraćajne komunikacije.

Teška je situacija u Maglaju i Bihaću, u kojem je južni ulaz u grad potpuno blokiran, a gdje su deseci kuća poplavljene. Općine Sanski Most i Bosanska Krupa proglasile su stanje prirodne nesreće.

U Prijedoru, Sana je dostigla nivo na kojem se proglašava izvanredna obrana od poplava, a poplavljena je lokalna cesta prema naselju Bišćani. Vodostaj Sane i dalje raste. Obilna kiša prouzročila je poplave i klizišta u općinama Vitez, Novi Travnik i dijelu općine Travnik, dok u ostatku Srednjobosanskog kantona (SBK) za sada nema većih problema.

O aktueolnoj trenutnoj situaciji na terenu govorimo sa Fahrudinom Solakom direktor Federalne uprave civline zaštite. Budite uz nas i danas od 16:20 h.


KALMAN ONLINE

KALMAN RADIO

Current track
TITLE
ARTIST

Background