Ove srijede 20.03.2019. od 22 sata u emisiji “Bez pardona” Draško Stanivuković

Objavio 20/03/2019

Draško Stanivuković je student ekonomije, aktivista, političar, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka i novoizabrani poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS). Rođen je 21. maja 1993. godine u Banjaluci.

Političku karijeru započeo je u 18. godini. Godine 2014. bio je najmlađi kanididat na Opštim izborima za poslanika u Narodnoj skupštini RS. Tada je osvojio oko dvije hiljade glasova, što nije bilo dovoljno za osvajanje mandata. Dvije godine kasnije kandidovao se za odbornika u Skupštini Grada Banjaluka te sa osvojenih dvije hiljade glasova postao najmlađi odbornik u istoriji lokalnog Parlamenta. Na Opštim izborima 2018. godine se kandidovao za ulazak u Narodnu skupštinu RS te sa skoro 20 000 glasova dobio mandat poslanika u entitetskom Parlamentu. Osvojio je pojedinačno najveći broj glasova od svih kandidata za narodne poslanike u Republici Srpskoj.

Zagovara koncept preporoda zemlje „u sabiranju umnih i moralnih kapaciteta svih ljudi bez obzira na vjeru, naciju, stranku, ime i prezime“. Zbog svojih aktivnosti privođen je nekoliko puta, te je dužan da plati 21 000 maraka prekršajnih naloga. Premda je na svečanosti polaganja kamena temeljca za novi most u Čelincu tvrdio da ga je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik udario i izbio mu telefon iz ruke, Stanivuković i njegova dva saradnika su, prema njegovim rečima, „optuženi su za pokušaj napada na predsjednika“ i dobili nalog da plate po pet hiljada maraka kazne.
Budite uz nas i večeras od 22 sata.


KALMAN ONLINE

KALMAN RADIO

Current track
TITLE
ARTIST

Background