Ove srijede 26.12.2018. od 22 sata u emisiji “Bez pardona” Edin Forto

Objavio 26/12/2018

Edin Forto je novi premijer KS, on dolazi  iz Naše stranke dok će resori biti podijeljeni između političkih stranaka koje će u narednom periodu činiti skupštinsku većinu.
Našoj stranci će pored toga pripasti i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture gdje će funkciju ministra vršiti Srđan Mandić i Ministarstvo pravde i uprave na čijem čelu će biti Lejla Brčić.
Stranka Elmedina Konakovića Narod i pravda dobila je četiri ministarstva. Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta na čijem čelu će biti Zineta Bogunić, Ministarstvo privrede u kojem će funkciju ministra obavljati Haris Bašić, dok je povjerenje za ministarsku poziciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova dobio Admir Katica. Amel Kovačević iz Naroda i pravde predložen je za ministra finansija.
SDP-u su pripala tri ministarstva. Ministarstvo prostornog uređenja na čijem čelu će biti Damir Filipović. SDP-ov Malik Garibija bit će na čelu Ministarstva rada i socijalne politike, dok će Adnan Šteta biti ministar saobraćaja.
Savez za bolju budućnost BiH (SBB) će dobiti dva ministarstva – Ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo za boračka pitanja. U prvom će ministarsku funkciju obavljati Mirvad Kurić, dok je Ismir Jusko dobio povjerenje za drugo navedeno ministarstvo.
Amela Sofić iz Demokratske fronte bit će nova ministrica zdravstva.
Novi saziv vlasti u KS čine sve skupštinske političke stranke osim Stranke demokratske akcija (SDA) i Bosanske stranke (BOSS).

Večeras govorimo o programu rada nove Vlade KS. Budite uz nas od 22 sata.

 


KALMAN ONLINE

KALMAN RADIO

Current track
TITLE
ARTIST

Background